Fototapet

Då konkurrensen är mycket hård inom fotobranschen går det idag att framkalla bilder mycket billigt. Ofta erbjuder företag gratis framkallning för nya kunder och därefter behöver man inte betala mer än någon krona per bild. Men det handlar inte bara om att jämföra priser och hålla nere dem genom att jämföra flera olika fotobutiker. Man bör även vara medveten om de olika fotomöjligheterna som finns.

För de som vill ha en riktigt stor bild kan framkallning bli riktigt dyr. Att göra ett tryck på en banderoll kostar några hundra men är inte speciellt snyggt. När storleken närmar sig en kvadratmeter är fototapet ett utmärkt sätt att få en billig ”tavla” på väggen. En billig fototapet kostar ca 300kr per kvadratmeter vilket innebär att det är betydligt billigare än att framkalla en bild i denna storlek.

Det finns en rad företag online som erbjuder billiga fototapeter med en mängd olika motiv. Man kan välja på allt från tapeter som förvandlar vardagsrummet till ett ”bibliotek” till fototapeter för barn som gör om barnrummet till en djungel eller en hemstad för Musse Pigg.

De som inte vill välja ett färdigt motiv kan ladda upp ett eget taget foto. Att göra detta skapar en mycket personlig prägel och en känsla som inte går att mäta sig med ett färdigt motiv. Kanske en bild från sommarstugan, semestern eller annat ställe som gör att man lugnar ner sig efter en dag på jobbet.

Varför inte låta barnen själva få utforma fototapeten som de vill. Låta kreativiteten synas på väggarna hemma. Färg och form i en sprakande formation. Fördelen är att om man sedan blir less på tapeten så kan man ju göra en ny. Är det bara någon kvadratmeter som beställts är det ju en kostnad på mindre än 1000kr.

Fototapet blå måne bland blåa moln 500px

Fototapet – blå måne bland blåa moln