Framkalla ätbara bilder

Det finns inget som går upp emot att sitta och bläddra bland gamla så väl som nya bilder i ett fotoalbum. Att framkalla bilder har blivit populärt igen och det finns många alternativ inom framkallning att välja mellan. Klassiska foton, förstoringar och tryck på muggar, musmattor och massvis med andra produkter. Vad många kanske inte vet är att det faktiskt går att framkalla ätbara bilder också, ett annorlunda och roligt sätt att göra en tårta mer personlig.

Hur går det till?

För att framkalla en ätbar bild, en tårtbild, behöver man till att börja med välja ut den önskade bilden. Det kan vara vilken typ av bild som helst och det har ingen betydelse om den är tagen med mobilkamera eller en riktigt bra systemkamera. Självklart kommer bildkvaliteten att skilja sig precis som den gör på ett vanligt foto så det är bra att se till så att bilden är av hyfsat bra kvalitet. Skulle den inte vara det kommer uppladdningsverktyget på sidan för skapa ätbara tårtbilder säga till och du an då välja en annan bild istället om du vill. Välj mellan en rund eller rektangulär bild i önskad storlek beroende på vilken typ av tårta du planerar att montera den på.

När du valt ut en bild som känns bra och laddat upp den på sidan är det bara att beställa den. Efter några dagar landar den hemma i din brevlåda och det enda du behöver är en tårta. Baka själv eller köp en färdig, det har ingen betydelse. Monteringen av den ätbara bilden är väldigt simpel och det tar inte mer än ett par minuter att förvandla tårtan till en bildtårta.

Välj en bild för din bildtårta
Om du har svårt att hitta en bra egen bild det ett stort utbud att välja ifrån hos de företags om säljer bildtårtor.

Uppskattat inslag på kalaset

När tårtan är redo för servering och gästerna hugger in på fikabordet brukar en bildtårta vara väldigt uppskattad. Många nya fotografier kommer tas, just på tårtan, för att sedan avnjutas i gott sällskap. En fördel med tårtbilderna är att dom är gjorda av sockerpasta och helt ärbara så det är inget som behöver plockas bort och läggas åt sidan, utan det är bara att mumsa i sig av den tjusiga skapelsen.

Att framkalla en ätbar bild till födelsedagskalas, dop eller bröllop är ett roligt sätt att överraska gästerna med en annorlunda detalj på fikabordet, och en av dom stora fördelarna är att man kan välja i stort sett vilken bild man vill. En bild på mamma till morsdag eller en bild på ettåringen till livets första födelsedagskalas gör tårtan både personlig och dessutom väldigt snygg!