Framkalla egen canvastavla

Canvas är ett mycket populärt material att framkalla bilder på. Efterfrågan på canvasprodukter är stor vilket har gjort att nästan alla fotoföretag idag erbjuder framkallning på canvas. Priset på framkallningen pressas i ett sätt att konkurrera om kunderna. Men se inte bara på priset på själva framkallningen. Här följer några tips till dig som söker riktigt billiga canvastavlor. Men utan att du vill tumma på kvalitén.

  • Montera själv
dubai-hotell på canvas

Världens enda 7-stjärniga hotell finns i Dubai – vill man ha den här snygga bilder som en egen canvas tavla går det fint eftersom det är ett gratis foto från Pixabay.com

När en canvastavla beställs online går det oftast att beställa den monterad. Det är en fördel då det inte är helt enkelt att spänna en canvasduk och få det snyggt. Men för den som är beredd att lägga ner lite tid så finns här pengar att spara.

Genom att montera själv behöver man ju inte betala för den tjänsten. Dessutom kommer portot att bli mindre om inte en ram även ska skickas. (Förutsatt att porto betalas efter vikt)

Det finns ett flertal guider på nätet på hur man monterar canvas på kilram. En rekommendation är att först träna någon gång med vanligt canvastyg på olika ramar innan man ger sig på den riktiga tavlan.

  • Portot

En del företag tar ingen portokostnad alls. Man betalar enbart för framkallningen på canvastyget. Det vanligaste är däremot att det är en fast kostnad oavsett tyngd eller antal tavlor.

Vissa tar ca 50kr medan andra tar upp mot 100kr. Spelar det då någon roll? Ja, inte minst när de mindre och billige canvastavlorna beställs. En hel del kostar bara några hundralappar och med en frakt på ytterligare ett hundra kronor blir frakten en stor del av totalpriset.

  • Garanti

Så länge tavlan är exakt som man har förväntat sig behövs inte garanti. Men den dagen oturen är framme eller om man är missnöjd av annan anledning väger garantin tungt. Garantin kan vara något olika uppbyggd så det är viktigt att veta villkoren innan tavlan beställs.