Perfekta foton – på egen hand

Har du tagit ett foto med kameran eller mobilen och vill ha det på papper? I så fall är framkallning det billigaste alternativet. Att skriva ut på en skrivare blir överlag alltid dyrare. Detta åtminstone om man väljer bläckstråleskrivare, vilket krävs för att få samma kvalité som framkallning.

Men skrivaren har ändå sin fördel. Framförallt när det kommer till dess snabbhet. Skicka över bilderna via surfplattan/mobilen via wifi eller tillverkarnas appar och skriv ut på några sekunder. Perfekt om man skriva ut bilden snabbt eller om man jobbar med redigering och vill se hur resultatet blir på papper. Det är en fördel som är värd lite extra. Men för den skull ska man inte betala onödigt mycket.

3 tips för billigare bläckpatroner till fotoskrivaren

För att få bäst kvalité ska absolut en fotoskrivare väljas. Dessutom bör man använda fotopapper och bläckpatroner som är speciellt framtagna för dessa fotoskrivare. Av dessa punkter är det framförallt på bläckpatronerna som det går att spara pengar.

  • Kompatibla

Det som främst avgör priset på en bläckpatron är om de är original eller så kallade kompatibla märken. Original kostar alltid betydligt mer. Ofta hävdar tillverkarna att det bästa resultatet enbart kan utlovas med skrivaren om originalpatroner används. Det är självklart då företaget knappast testar konkurrenters patroner i deras skrivare. Men genom ett flertal tester är det tydligt att kompatibla patroner i de flesta fallen har samma kvalité som originalen.

  • Storpack

Genom att köpa flera färger på en gång brukar priset kunna pressas något. Men kom ihåg att färgpatroner är färskvara. Köp inte patroner om du inte vet att de kommer att användas inom det kommande året. Det handlar då inte bara om att patronerna har ett ”bäst före datum” utan även utifrån risken att stå med patroner till en skrivare som inte fungerar. Skulle skrivaren gå sönder och det är dags att köpa ny är det inte säkert att samma modell finns på marknaden längre.